Til hovedinnhold arrow-right arrow-left arrow-down arrow-up linkedin file-o file-pdf-o angle-down angle-up angle-right angle-left twitter facebook paper-plane google-plus

Nytt fra Spire Finans

Cicero Consulting intervjuer Camilla - CEO i Spire Finans

Analyseselskapet Cicero Consulting har tatt en prat med vår CEO, Camilla Sagmo Voje. Her kan du lese om Camilla sine perspektiver på det å drive finansieringsforetak i det norske SMB-markedet, og litt om hvilke fremtidsplaner hun har for Spire Finans. Vi har og fått en kommentar fra Vegard Helland i SpareBank 1 SMN, som forteller om hvilke muligheter som ligger bak vårt felles eierskap og tette samarbeid.

Få god lønnsomhet på lang sikt

Likviditet er det samme som betalingsevnen til bedriften din. Likviditet er «penger på bok». God likviditet oppnår du ved å forstå inn- og utbetalingene i bedriften din, den såkalte kontantstrømmen. Du trenger tilstrekkelig, og riktig, informasjon om økonomien.

Det finnes andre løsninger enn kassekreditt

Hva er forskjellen på kassekreditt og fakturasalg? Og hva passer best for din bedrift når du trenger penger på konto?

– Aldri gå tom for cash!

Her er våre beste råd til bedrifter som sliter med likviditeten.

– Dårlig betalingsevne kan ødelegge en god bedrift.

Altfor mange bedrifter sliter unødig og i verste fall gir opp på grunn av perioder med presset likviditet. Heldigvis finnes det nesten alltid andre muligheter.

Gratulerer, da har du fått navnelappen SMB

En lettvint swipe til venstre og du er kategorisert som SMB. I mange tilfeller er det ok. I noen tilfeller når du trenger individuell behandling, er det ikke fullt så greit.

Spørsmålet er: Har du riktig bedriftsfinansiering?

Mai og juni betyr store utbetalinger, og for veldig mange bedrifter er dette krevende perioder når det gjelder likviditeten. Ofte er dette helt unødvendig, for med litt forberedelser kan du ha gode tilpassede løsninger som hjelper deg til å ta utgiftstoppene.

Har du kontroll på feriepengeutbetalingen?

Juni måned i år blir ekstra spesiell for mange små og mellomstore bedrifter. Etter en allerede krevende vår står nå feriepenger til de ansatte og to mva-terminer for tur. Er du bekymret for om du har nok penger på bok til å betale ut feriepengene i tide? Da kan det være greit å vite at det finnes løsninger om det skulle knipe.

Har du kontroll på feriepengeutbetalingen?

Er du bekymret for om du har nok penger på bok til å betale ut feriepengene i tide? Da kan det være greit å vite at det finnes løsninger om det skulle knipe.

Får råd til å vokse med fakturasalg

Anders Eriksrud og Øystein Gjersøe drømte om å skape en kul arbeidsplass. Nå har de 18 ansatte og fortsetter å vokse – med bittelitt hjelp.

– Alt starter med likviditet

En utfordring de aller fleste bedrifter møter på, men som få liker å snakke høyt om, er likviditet. Det vil Azets og Spire Finans gjøre noe med.

Hvor er kvinnene?

Alle våre kunder har én ting til felles: Alle de daglige lederne er menn. Hvorfor er det sånn?

Dagen derpå

Vi drister oss til å påstå at den dagen du ble kåret til Gaselle er den minst viktige dagen i din bedrifts liv.

Hvorfor er det så flaut å gå på trynet, egentlig?

De fleste bedrifter opplever humper i veien på et eller annet tidspunkt.

Vokser i takt med nye byggekrav

Krav om universell utforming i nye og gamle bygg kommer for fullt. For Norsigns betyr det fulle ordrebøker, men også økt behov for tilgjengelig kapital.

Heia, heia underdogen!

Jo da, vi elsker idrettsheltene våre, de som vinner gang på gang på gang, og som henter hjem gullmedaljer i hopetall. Det er ikke det. Men det er likevel lite som slår en god underdog-historie.

Skal det være en kopp lokalbrent håndbrygg med florale undertoner?

Ord har som kjent makt, så hvorfor reduseres 98 % av norsk næringsliv alltid til den noe usjarmerende betegnelsen SMB?

Hva har Buzz Aldrin med norsk næringsliv å gjøre?

Buzz Aldrin deler skjebne med 98 % av norsk næringsliv: Han får ikke den oppmerksomheten han fortjener.

Hjelper SMB-bedrifter til bedre betalingsevne

Små og mellomstore bedrifter utgjør 98 % av markedet, men føler seg ofte uønsket av banken sin. Det vil Spire Finans gjøre noe med.