Til hovedinnhold arrow-right arrow-left arrow-down arrow-up linkedin file-o file-pdf-o angle-down angle-up angle-right angle-left twitter facebook paper-plane google-plus
To ansatte i Norsigns står på tribunen og ser utover Vålerenga Stadion.

– Det er farlig å "gå skoa av seg", så vi må ha råd til å vokse videre

Vokser i takt med nye byggekrav

Krav om universell utforming i nye og gamle bygg kommer for fullt. For Norsigns betyr det fulle ordrebøker, men også økt behov for tilgjengelig kapital.

Nylig avsluttet firmaet den omfattende jobben med å gjøre nye Vålerenga Stadion universell utformet, tilgjengelig og trygg for alle – et krav NFF og FIFA stiller til stadionanlegg. I Regjeringens handlingsplan er det også krav om at alle publikumsbygg og utearealer skal være universelt utformet innen 2025.

Sikret flere tusen meter trapper

– Det er klart at det er gøy å jobbe med et slikt monument som et stadionbygg er, sier salgssjef i Norsigns Jostein Nedkvitne.

Jostein Nedkvitne og en kollega i Norsigns står utenfor inngangen til Vålerenga Stadion.

Norsigns leverer etterlysende skilt og ledesystemer i rømningsveier, taktile installasjoner til alle typer bygg og utearealer. I tillegg komplett skilting inn- og utvendig i alle typer bygg. Med de nye kravene til universell utforming i alle bygg som er tilgjengelige for allmennheten, merker det nystartede firmaet at etterspørselen øker. På Vålerenga Stadion handlet det om å legge til rette slik at alle skal kunne ta i bruk stadion – også dem med nedsatt synsevne.

– Vi har blant annet montert flere tusen sklisikre trappeneser samt fare- og oppmerksomhetsfelt i alle trapper i stadionanlegget, forteller Nedkvitne.

Sklisikre trappeneser på tribunene til Vålerenga Stadion.

Alle bygg må oppgraderes innen 2025

I tillegg har de sørget for ledelinjer i vrimlearealer, følbare gangsoner og taktile infotavler. Alt i henhold til nye krav om universell utforming, en standard alle bygg og uteområder som er tilgjengelige for allmenheten må tilpasse seg.

– Innen 2025 må alle gamle bygg oppgraderes, så vi får mye å gjøre i årene framover, sier Nedkvitne.

Detaljer, merking på stadion.

Kapital til å vokse

Det nystartede selskapet er allerede inne i en ekspansiv fase og har også store oppstartskostnader.

– Når noen av entreprenørene i tillegg har 45 dagers frist på å betale fakturaen fra oss, sier det seg selv at likviditeten kan bli stram. For oss er det avgjørende å ha kapital til å utføre jobbene vi skal gjøre, understreker han, og legger til.

– Det er farlig å ”gå skoa av seg”, så vi må ha råd til å vokse videre. Og derfor har vi valgt å benytte oss av fakturasalg hos Spire Finans.

Jostein Nedkvitne og en kollega i Norsigns på Vålerenga Stadion.

For Norsigns har det vært et meget positivt samarbeid som sørger for at nattesøvnen blir god.

– Det er deilig å ikke være på etterskudd på noe, og fakturasalg er en løsning som fungerer veldig bra for oss. Vi har også anbefalt det videre til noen av våre samarbeidspartnere, sier han.

 

Vil du vite mer om fakturasalg?

Kontakt oss

 

Travle dager

Selv om Vålerenga Stadion nå er ferdigstilt er det langt fra rolige dager hos Norsigns, som jobber over hele landet.

– Vi er inne i en rekke prosjekter for tida som hoteller, større kontorbygg, skoler, helsehus og et parkeringshus på 60 000 kvadratmeter Jessheim Storsenter. Så vi har mer enn nok å gjøre, forteller Nedkvitne.

Detaljer, skilting på Vålerenga Stadion.