Til hovedinnhold arrow-right arrow-left arrow-down arrow-up linkedin file-o file-pdf-o angle-down angle-up angle-right angle-left twitter facebook paper-plane google-plus

Sammen med Azets kan vi tilby en totalpakke med økonomi- og regnskapstjenester.

– Alt starter med likviditet

En utfordring de aller fleste bedrifter møter på, men som få liker å snakke høyt om, er likviditet. Det vil Azets og Spire Finans gjøre noe med.

– Norge er bygd opp av små og mellomstore bedrifter, og så godt som alle har opplevd utfordringer med likviditeten en eller annen gang, sier leder for marked og forretningsutvikling i Spire Finans, Ole Anders Hindberg.

Frigjør tid til kjernekompetanse

Spire Finans gikk tidligere i år inn i et samarbeid med Azets, den største aktøren innenfor regnskaps- og økonomitjenester i Norden. Både Spire Finans og Azets jobber med små og mellomstore bedrifter, men de tilbyr komplementære tjenester. Sammen kan de derfor levere en totalpakke med økonomi- og regnskapstjenester som forenkler hverdagen.

– Vi tilbyr ulike verktøy og tjenester, men Azets og Spire Finans jobber egentlig med det samme. Det handler om å tilby enkle og effektive løsninger, som gjør at bedriftene kan frigjøre tid til sin kjernekompetanse og slippe å bekymre seg for økonomien, sier Dag Henning Kleven, leder for kundekontakt og prosjektledelse i Azets.

Mange opplever likviditetsutfordringer

For det er ingen tvil om at de aller fleste bedriftsledere har kjent på en klump i magen på grunn av anstrengt likviditet. Det er en utfordring det snakkes for lite om, mener Kleven.

– Alt starter med likviditet. Det er en utfordring alle typer bedrifter i alle typer bransjer opplever – også de som går bra. Det kan være at du får et større oppdrag som krever store utlegg eller ansettelser som gir kostnader der og da, men pengene for oppdraget kan du i verste fall få på konto mange måneder senere. Er du ikke godt nok forberedt på en slik situasjon, kan det fort bli vanskelig, sier han.

Og nettopp dette er kjernen i samarbeidet mellom Azets og Spire Finans – å sørge for at bedriftene er godt nok forberedt på de utfordringene som vil komme. Azets kan med sine løsninger kartlegge og tilrettelegge for perioder med store utbetalinger som feriepenger, skatt og moms. I tillegg til andre hendelser du vet vil bli krevende for likviditeten. Mens Spire Finans har de konkrete løsningene som faktisk bedrer likviditeten – både på kort og lang sikt.

– Vi tilbyr for eksempel fakturasalg, der vi kjøper fakturaen av kunden slik at betalingen kommer inn umiddelbart. I tillegg har vi flere andre verktøy som kan gjøre livet enklere for små og mellomstore bedrifter, sier Hindberg i Spire Finans. Les mer om fakturasalg.

Gode og raske løsninger

For begge partene er det avgjørende å kunne gi kunden rask saksbehandling og effektive løsninger.

– Vi er to organisasjoner som kan lære av hverandre. Vi har for eksempel lært mye av Spire Finans om løsninger som faktisk kan bedre likviditeten. Felles for begge parter er at vi har et ønske om å gjøre ting litt enklere for kundene våre hele tiden, sier Kleven, og får støtte av Five.

– Vi jobber sammen for å utvikle teknologi som kan gi kunden tilgang til en raskere verktøykasse. Selv om Azets er en stor organisasjon, og vi er en mindre startup-bank, så opplever vi at vi har en lik kultur hvor vi er opptatt av å tenke innovativt og fremtidsrettet. Dette er et samarbeid hvor 1+1 blir mer enn 2, sier Five.

Om Azets:

Azets er den ledende leverandøren av tjenester innenfor regnskap, lønn, HR, bemanning og rådgivning i Norden. Selskapet har i dag nærmere 3 000 medarbeidere som betjener flere enn 20 000 virksomheter innenfor et bredt spekter av bransjer.

Om Spire Finans:

Spire Finans er en rendyrket finansieringsforetak for små og mellomstore bedrifter som ønsker bedre likviditet og mindre hodebry. Hos Spire Finans får bedrifter smarte tjenester som gir enkel oversikt og likviditet når de trenger det.

Vil du vite hva vi i Spire Finans kan gjøre for din bedrift?

Ta kontakt