Driver du bedrift vet du hvordan administrative oppgaver nærmest kan strupe driften og hindre deg ifra å vokse videre.

«Ved å bruke fakturasalg kan jeg endelig fylle tiden min med fakturerbar tid igjen», forteller Aril Larsen, mens han serverer kaffe i sitt kontorlokale på Havutsikt, Norges sydligste kontorlandskap.

Lategne Eiendom er et arkitekt- og konsulentkontor som holder til i idylliske Mandal. Virksomheten består av Aril Larsen som med sine 20 års erfaringer fra arkitektbransjen bistår kunder med hele prosessen fra ide til ferdig bygg.

Flere og større kunder

En viktig kundegruppe for Larsen er proffkundene – større byggefirmaer og entreprenører som opererer med lengre kredittider. I tillegg kan det ofte være lang vei til utbetaleren internt hos kundene, noe som gjør at en faktura i verste fall ikke alltid blir betalt til forfall. I takt med en voksende kundemasse, førte dette til at Larsen måtte bruke mye av tiden sin på administrative oppgaver som å følge opp og innkreve forfalte faktura.

Løsningen ble fakturasalg

For Larsen ble løsningen fakturasalg levert av Spire Finans.

Alt administrativt arbeid måler jeg opp imot hva jeg heller kunne ha fakturert. La oss si at jeg fakturerer tusen kroner i timen, da koster det meg tusen kroner for hver time jeg ellers kunne ha brukt på innbringende arbeid, forklarer Larsen.

Det var Lategne Eiendoms regnskapsfører i Azets som anbefalte Larsen å prøve Spire Finans sin løsning for fakturasalg. For Larsen har det gitt stor verdi å kunne sette bort den administrative prosessen for å få mer tid til kjernevirksomhet.

Det er jo så klart stor forskjell på å vente et par dager kontra 30 dager på å få inn pengene fra et oppdrag. Men for meg er det samtidig viktig at jeg nå kan fylle tiden min med fakturerbar tid igjen, forteller Larssen.

Om fakturasalg

Fakturasalg er en fleksibel finansieringsløsning hvor du selger din utgående faktura til Spire Finans som tar over fakturakravet og risikoen. Du får utbetalt hele fakturabeløpet umiddelbart, helt uavhengig av fakturaens opprinnelige forfallsdato. Med fakturasalg bestemmer du selv hvilke fakturaer og når du vil selge de. Dette gjør fakturasalg til en mindre forpliktende og mer fleksibel finansieringsløsning, sammenliknet med andre tjenester.

Fakturasalg er en løsning som jeg anbefaler til mange bedrifter. I tillegg til at kunden får en trygg kontantstrøm hver måned, tar Spire Finans seg av selve fakturaadministrasjonen. Dette er den enkleste og raskeste veien til bedre likviditet, Nadine Krauss, kundeansvarlig i Azets.

 

Bruker din bedrift Azets? Les mer om fakturasalg i Azets her.

 

Om Azets

Azets er den ledende leverandøren av tjenester innenfor regnskap, lønn, HR, bemanning og rådgivning i Norden. Selskapet har i dag nærmere 3 000 medarbeidere som betjener flere enn 22 000 virksomheter innenfor et bredt spekter av bransjer.

Om Spire Finans

Spire Finans er et rendyrket finansieringsforetak for små og mellomstore bedrifter som ønsker bedre likviditet og mindre hodebry. Hos Spire Finans får bedrifter smarte løsninger som gir enkel oversikt og bedre likviditet når de trenger det.